Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Onderzoek eHealth en oefentherapie

maandag 30 mei 2016 / Categorieën: Niet-leden

Met het toenemende gebruik van internet en het groeiend accent op zelfredzaamheid lijkt e-Health een veelbelovende vorm van behandeling in de zorg. Ondanks het feit dat het aanbod van e-Health programma’s toeneemt en er bewijs is voor de effectiviteit van e-Health, blijft het gebruik onder zorgverleners laag. Ook binnen de oefentherapie staat het gebruik van e-Health nog in de kinderschoenen. 

 

Willemijn Langkamp, oefentherapeut Mensendieck, student Gezondheidswetenschappen, Master Health Education and Promotion aan de Universiteit van Maastricht en docent Oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam doet onderzoek naar het gebruik van e-Health onder oefentherapeuten. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een online beweegprogramma voor patiënten met artrose aan de heup en/of knie in combinatie met reguliere oefentherapie behandelingen. Het programma, genaamd e-Exercise, is ontwikkeld door onderzoekers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het lectoraat Oefentherapie, onderdeel van het kenniscentrum ACHIEVE (Amsterdam Centre for Innovative Health Practice).

 

Meedoen aan het onderzoek? Klik hier

Vorige artikel Aanbod NPi service geldig t/m 31 mei!
Volgende artikel HERINNERING: heb jij je al aangemeld voor 13 juni?