Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Ontwikkelingen PREM / meetbureaus

dinsdag 5 december 2017 / Categorieën: Niet-leden

Afgelopen najaar heeft de VvOCM  gesproken met Mediquest en Qualizorg.

In deze gesprekken is stilgestaan bij de implementatie van de nieuwe PREM per 1 januari 2018 en hebben we gekeken naar een passend aanbod voor leden van de VvOCM.

 • - Als VvOCM zijn wij van mening dat het voor de ontwikkeling van de oefentherapeut belangrijk is om feedback te krijgen over je eigen handelen van je patiënten/ clientèle. Daarnaast helpt het ons als vereniging om met landelijke gegevens het vak oefentherapie te profileren.
 • - Het uitzetten van klantervaringen middels een erkend meetbureau scheelt tijd en moeite om bewijslast te verzamelen in het kader van je kwaliteitsregistratie.
 • - Patiëntervaring is een zeer belangrijk politiek en beleidsmatig thema binnen de de zorg en de bijbehorende ontwikkelingen. De VvOCM adviseert een ieder om hier aan deel te nemen voor jezelf en al je collega oefentherapeuten. 
 • - De VvOCM werkt naast de klantervaringen ook op het gebied van de Landelijke Database oefentherapie samen met Qualizorg en wil de samenwerking met Qualizorg intensiveren en zo haar beleid rondom transparantie door ontwikkelen met Qualizorg.

De VvOCM is blij om te kunnen melden dat beide meetbureaus per 1 januari 2018 de nieuwe PREM voor patiënten ervaringen geïmplementeerd hebben. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden .
 
Qualizorg
1. Heb je nog nooit gemeten of nog nooit via Qualizorg gemeten? Bedenk dan dat externe partijen van je verlangen dat je per 1 januari 2019 klantervaring onderzoek met PREM uitvoert. Enkele verzekeraars eisen dat al per 1 januari 2018. Maar doe het vooral voor jezelf en krijg inzicht in de ervaring van jouw patiënt.
Qualizorg biedt voor deze groep gedurende de komende 6 maanden (december 2017 t/m mei 2018) een gratis kennismaking/proefabonnement. Meld je vóór 24 december aan via https://www.qualiview.nl/aanmelden-gratis-proefabonnement om van deze aanbieding gebruik te maken. Na zes maanden bepaal je geheel vrijblijvend of je stopt of gebruik wilt maken van de aanbieding die u in kwartaal 2 ontvangt.

Je kunt je ook direct aanmelden en een overeenkomst aangaan voor drie jaar, waarbij je gebruik kunt maken van de eenmalige aanbieding waarbij  je maar € 80,= ex btw per licentie per jaar betaalt. Dit kan via https://www.qualiview.nl/aanmelden-qualiview-vvocm.
 
2. Heb je reeds een overeenkomst met Qualizorg en ben je lid van de VvOCM? Dan hoef je niks te doen en loopt je overeenkomst automatisch door.

Mediquest
Heb je een overeenkomst bij Mediquest en wil je die verlengen, dan loopt deze gewoon door tegen gelijkblijvende kosten. Je betaalt  € 75,- per jaar. 

Extra informatie over Qualizorg

 • - Qualizorg gaat voor de VvOCM webinars organiseren over PREM en de laatste innovaties om respons te verhogen en meer inzichten op te doen
  • Wat biedt ons de PREM, wat kunnen we er als praktijk uit leren en hoe kunnen we de innovaties toepassen?
 • - Workshops in het land voor VvOCM leden over vertaling van uitkomsten naar praktijk
 • - Award show voor beroepsorganisatie
  • De VvOCM vindt het belangrijk dat we de beroepsgroep en de kwaliteit daarvan in een positief daglicht kunnen stellen. Samen met Qualizorg organiseert de VvOCM de ‘meest gewaardeerde zorgverlener en praktijk’. Vorig jaar een groot succes. Hieraan dit jaar veel PR verbinden.
 • - Daarbij heeft Qualizorg een tool voor Wkkgz, verschillende rapportages die je automatisch ontvangt, respondentensupport, en extra mogelijkheden als vertaling Google, etc.  
 • - Samen met de VvOCM bouwt Qualizorg het feedbackdashboard voor visualisatie van data uit de Landelijke Database Oefentherapie.
Vorige artikel Beleidsplan, Jaarplan en Begroting goedgekeurd!
Volgende artikel 18e Jaarcongres voor de Podologie