Oefentherapie Cesar

De vierjarige bachelor opleiding Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht leidt studenten op tot professionals in de gezondheidszorg. Als student Oefentherapie leer je een patiënt begeleiden naar een zo optimaal mogelijk bewegingspatroon. Je observeert hoe iemand beweegt en je analyseert of dit een goede functionele manier van bewegen is. Je bedenkt bovendien creatieve oplossingen voor bewegingsproblemen. Verder is het belangrijk dat je iemands gedrag kunt beïnvloeden. De patiënt zal het geleerde immers moeten inpassen in het dagelijks leven, in zijn beroep, in zijn sport en in zijn hobby.

 

Deze beroepseigenschappen worden in het eerste jaar onderbouwd door theoretische vakken als: anatomie, fysiologie, neurologie, orthopedie en communicatie. Naast de theorie wordt vanaf dag één van de opleiding gestart met praktijk gerelateerde vakken. In de loop van de studie zal het accent steeds meer liggen op het uiteindelijke beroep. Denk hierbij aan het volgen van stages, een specialisatie middels een minor en het uiteindelijke afstuderen.

Als oefentherapeut Cesar werk je meestal in een gezondheidscentrum of eigen praktijk.

 

 Klik op het plaatje voor een filmpje over de opleiding oefentherapie Cesar.

 

Meer informatie over de opleiding Oefentherapie Cesar vind je op de website van de Hogeschool Utrecht: www.hu.nl
Of kijk voor een actueel overzicht op de Facebook-pagina van de HU.

 

OPEN DAG op 7 oktober a.s.

 

Vind je het een mooie uitdaging om mensen te helpen om van hun klachten af te komen door hun beweeggewoontes te veranderen? Dan is de bacheloropleiding Oefentherapie Cesar iets voor jou! 

Oefentherapie Cesar is een unieke studie, die je alleen bij Hogeschool Utrecht vindt. Het is een kleinschalige opleiding met een open sfeer en enthousiaste, deskundige docenten. De studie is heel praktijkgericht. Je krijgt vanaf het begin veel praktijklessen en loopt al in het eerste jaar stage. De vooruitzichten op een baan als oefentherapeut zijn goed.
Lees verder op de website van de opleiding Cesar