Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Ben jij ook benaderd door SBS 6?

donderdag 31 januari 2019 / Categorieën: Niet-leden

We krijgen van verschillende oefentherapeuten te horen dat zij benaderd zijn door SBS 6. Voor het programma Samen Sterk zijn ze op zoek naar een oefentherapiepraktijk. In het gesprek wordt aangegeven dat jouw praktijk daar bijzonder geschikt voor is. Je komt dan met een item van 2 minuten in het programma. Het programma wordt op zaterdag en zondag uitgezonden op de landelijke televisie. De kosten zijn € 2950,00 excl. BTW
 
Als VvOCM krijgen we regelmatig dit soort verzoeken - van diverse programma's op de commerciële zenders. Ze worden richting publiek gepresenteerd als informatief, maar eigenlijk is het allemaal advertentietijd die ze verkopen.

 

In het verleden hebben we een aantal keer meegedaan aan zo'n programma (zie elders op deze website, daar zie je verschillende voorbeelden). Maar ons budget is niet ongelimiteerd en we moeten keuzes maken waar we ons geld aan besteden en hoe effectief een actie is of zou kunnen zijn.

 

Grootste minpunt van bovenstaand aanbod is de doelgroep waar ze zich op richten (iedereen) en het tijdstip van uitzenden (vaak zaterdag- of zondagmiddag), waardoor de programma's niet bijzonder goed worden bekeken. Je moet goed bedenken wat het jou als praktijk gaat opleveren ...

Wel heb je natuurlijk een mooi professioneel filmpje (met SBS-commercie sausje erover heen).

Je betaalt dus eigenlijk 2950 excl. BTW voor een filmpje. Als je dat over hebt op jouw begroting is het een mooie besteding, maar anders erg veel geld. En een professioneel filmpje (laten) maken kan echt goedkoper.

Overigens hebben we als VvOCM - in samenwerking met 6 oefentherapeuten - eind vorig jaar drie filmpjes laten ontwikkelen over oefentherapie, de oefentherapeut en de behandeling. Die gaan we komend jaar 'uitrollen' via online mediakanalen. Daar steken wij (een deel van) ons budget voor beeldmateriaal komend jaar in.

Vorige artikel Symposium Degeneratieve wevelkolomdeformiteit 10 mei 2019
Volgende artikel Enquête VvOCM en PR in 2019