Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Informatie avond zit met pit in de regio!

donderdag 31 oktober 2013 / Categorieën: Niet-leden

Beste collega oefentherapeut,  
Als oefentherapeut wordt het steeds belangrijker om je te profileren buiten je praktijkmuren. Verwijzingen komen niet meer als vanzelf, je zult je meer moeten gaan onderscheiden in de markt.  Heb je affiniteit met werken met kinderen in de basisschoolleeftijd? Ben je op zoek naar uitbreiding van je werkgebied, of het leggen van nieuwe contacten? Dan is ‘Zit met Pit!’ misschien iets voor jou. 
‘Zit met Pit!’ is een innovatief zorgproduct, ontwikkeld door Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck  in de regio Eindhoven.  Het is een lesprogramma waarbij 3 lessen op school worden gegeven, gericht op kinderen van groep 5/6. Doel is  het bewust maken van hun zithouding in het algemeen, hun schrijfhouding maar vooral ook het aanleren van  gezond gedrag rondom computergebruik. Denk aan pauzegedrag, het belang van blijven bewegen maar ook hoe  het komt dat je pijnklachten kunt krijgen van lang gamen, en natuurlijk het voorkomen hiervan.  
‘Zit met Pit!’ wordt in licentievorm uitgegeven. Sinds oktober 2012 zijn er collega oefentherapeuten  enthousiast mee aan de slag gegaan, verspreid over het land. Bekijk de website voor de aangesloten collega’s.  
NIEUW: Nu ook ‘Zit met Pit!’ in je praktijk!    
Sinds september 2013 is het ook mogelijk gemaakt om ‘Zit met Pit!’ in je eigen praktijk aan te bieden. Er is een oefenboekje gemaakt, posters om in je praktijk op te hangen en ander ondersteunend materiaal zoals een schuifpuzzeltje, stickertjes en een diploma wat kinderen na afloop kunnen ontvangen.  
Graag komen wij je meer vertellen over ‘Zit met Pit!’ op onze informatieavonden.  Je kunt dan kennismaken met het materiaal, en je vragen worden beantwoord.  
Data informatieavonden: (aanvang 20:00 uur, locatie volgt na aanmelding)

Regio Zuid-Holland      30 oktober

Regio Utrecht       6   november

Regio’s Gelderland/Overijssel/Noord-Nederland  13 november (omgeving Zwolle)

Regio Noord-Holland      20 november 
Aanmelding via info@zitmetpit.nl onder vermelding van je naam, praktijkadres en telefoonnummer  en gewenste regio/datum. 
Heb je vragen, of wil je meer informatie: stuur een mail naar info@zitmetpit.nl Ben je actief op facebook? Bezoek en ‘like’ onze facebookpagina en blijf zo op de hoogte van alle recente ontwikkelingen:  www.facebook.com/zitmetpit  of volg ons op Twitter: @zitmetpit Graag tot ziens op een van onze avonden!                             Team ‘Zit met Pit!’                           www.zitmetpit.nl * info@zitmetpit.nl * www.facebook.com/zitmetpit * Twitter: @zitmetpit   
INFORMATIE                                          OKTOBER 2013  

Vorige artikel Nederlander heeft geen weet van zorgkosten
Volgende artikel Blended Cursus ‘Werken met een meldcode huiselijk geweld'