Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Subsidie voor Richtlijn Hartrevalidatie

Subsidie voor Richtlijn Hartrevalidatie

dinsdag 7 december 2021 / Categorieën: Niet-leden

De KNGF-richtlijn Hartrevalidatie uit 2011 is verouderd en voldoet niet meer aan de herziene (inter)nationale standaarden voor richtlijnontwikkeling (AGREE II en AQUA-Leidraad 2021). Het doel van dit project is de richtlijn te herzien volgens de KNGF-richtlijnenmethodiek 2021. 

Up-to-date onderbouwing van de effectiviteit en de kosteneffectiviteit van de interventies
We gaan werken aan een praktijkgerichte, breed gedragen, tripartiet ontwikkelde herziene richtlijn Hartrevalidatie voor fysio- en oefentherapeuten. De herziene richtlijn krijgt een up-to-date onderbouwing van de effectiviteit en de kosteneffectiviteit van de interventies voor patiënten met coronair lijden en chronisch hartfalen, alsmede aanbevelingen voor het diagnostisch proces. 

Eerder werden al vanuit het systeemadvies het herzien van de KNGF-richtlijn COPD deels vergoed en het herzien van de KNGF-richtlijn Lage rugpijn en het lumbosacraal radiculair syndroom geheel vergoed.  

Richtlijnadviseur Nynke Swart van het KNGF: ‘Dat we de herziening van de richtlijn Hartrevalidatie nu snel in gang kunnen zetten, is echt een prachtig resultaat’. We gaan daar hard aan werken met een groot aantal deskundigen, zodat we uiteindelijk onze leden kunnen voorzien van de laatste kennis op dit gebied. Het helpt enorm dat we in dit geval een overheid achter ons weten, die met zo’n subsidie aantoont dat ze de toegevoegde waarde van de fysio- en oefentherapie zien en verder willen helpen ontwikkelen als volwaardige medische discipline.’ 

Vorige artikel NHG-Richtlijn Enkelbandletsel gepubliceerd
Volgende artikel Boek over de geschiedenis van oefentherapie

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl