Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Oefen App Beroerte

maandag 25 augustus 2014 / Categorieën: Niet-leden

Afgelopen jaar werd door het UMC Utrecht Hersencentrum en de Hoogstraat Revalatie de ‘Oefen App Beroerte’ ontwikkeld. Deze app is ontwikkeld om fysieke oefeningen te stimuleren bij patiënten die een beroerte hebben gehad.

Wanneer patiënten kort na een CVA of beroerte meer fysieke oefeningen doen, herstellen zij beter waardoor ze ook sneller zelfstandig zijn en ook eerder naar huis kunnen. Als patiënten op lange termijn voldoende blijven bewegen en ook hun conditie goed op peil houden, kunnen zij de kans op een terugval verkleinen.

De Oefen App Beroerte is ontwikkeld om mensen na een beroerte de mogelijkheid te geven om zelfstandig aan het herstel verder te kunnen werken. De Oefen App beroerte is voorzien van verschillende oefeningen waarmee mensen die een beroerte hebben gehad gericht kunnen oefenen en bewegen. De app kan geheel op maat ingesteld worden, waarbij rekening kan worden gehouden met de ernst van de beroerte en de mogelijke lichamelijke beperkingen die de patiënt heeft opgelopen als gevolg van de beroerte. De app die in eerste instantie voor de iPad ontwikkeld is, maakt gebruik van gesproken uitleg en filmpjes. Hierbij worden de verschillende oefeningen toegelicht en voorgedaan. Veel patiënten maken na een beroerte gebruik van de Oefengids Beroerte, de Oefen App Beroerte kan men zien als de digitale versie van deze oefengids.

 

Beschikbaarheid
De App is in eerste instantie speciaal voor de iPad ontwikkeld en is voor €4,49 beschikbaar in de App Store. De App is momenteel beschikbaar in het Nederlands en Engels. Een groot deel van de opbrengsten van de App zullen bijdragen aan de doorontwikkeling van de app zodat de app blijvend verbeterd kan worden. Zo zal het aantal oefeningen worden uitgebreid,  de app zal in meerdere talen worden vertaald en ook zal de app voor Android worden ontwikkeld. Klik hier op de app te vinden.

 

Bron: Fysioweb, 19 augustus 2014. 

Vorige artikel Masterclass Wmo: extra datum
Volgende artikel Zelfverwijzing fysio ontlast huisarts niet