Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Paramedici eerste lijn toch niet eerder een boosterprik

Paramedici eerste lijn toch niet eerder een boosterprik

vrijdag 3 december 2021 / Categorieën: Niet-leden

Op basis van communicatie vanuit VWS mochten we er van uit gaan dat alle paramedici, en dus ook oefentherapeuten in de eerste lijn, in aanmerking zouden komen voor een boostervaccinatie, nadat eerst zorgmedewerkers in instellingen deze prik zouden hebben gekregen.

Onacceptabel

In de afgelopen week ontstond daarover onduidelijkheid. VvOCM kreeg veel vragen van leden die van het RIVM te horen hadden gekregen dat zij niet in aanmerking komen voor versnelde boostervaccinatie. Hierop heeft het ministerie van VWS laten weten dat alleen een beperkte groep zorgverleners (ziekenhuispersoneel e.d.) in aanmerking komt voor de boosterprik ondanks de belofte van de minister dat alle zorgverleners boven de 18 jaar versneld recht hebben op de boosterprik.

Voor VvOCM en andere paramedici, zoals ook fysiotherapeuten, is dit onacceptabel. Directeur van VvOCM Viola Zegers: ‘Wij leggen ons hier vooralsnog niet bij neer. Oefentherapeuten zijn paramedische zorgverleners en hadden, op basis van de informatie van VWS, in aanmerking moeten komen voor een versnelde boosterprik. We blijven samen met de andere paramedici aandringen bij VWS op een versnelde boosterprik voor alle zorgmedewerkers.’

Vorige artikel Advertorial: Webinar relatie voet- en houdingsklachten
Volgende artikel VvOCM werkte mee aan nieuwe KNGF-richtlijn Lage rugpijn