Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Werkgroep Administratieve last PPN/fysiotherapie van start

maandag 25 januari 2016 / Categorieën: Niet-leden

Vrijdag 22 januari vond de eerste vergadering plaats van de werkgroep die zich bezig houdt met het terugdringen van de administratieve last in de eerste lijn. Nadat de huisartsen met de actie 'Het roer moet om’ de alarmklok hebben geluid, heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) het initiatief genomen om ook voor andere zorgaanbieders in de eerste lijn werkgroepen in te stellen. In totaal gaan zes werkgroepen van start.

 

De VvOCM is via het Paramedisch Platform Nederland (PPN) vertegenwoordigd in de werkgroep paramedische zorg. Namens het PPN zitten Theo van de Bom en Anja Evers in deze werkgroep. Naast vertegenwoordigers van de fysiotherapie zijn ook de verzekeraars, het ministerie van VWS en de NZa aanwezig.


Tijdens het eerste overleg is een begin gemaakt met de ‘top tien’ te bespreken. Voor PPN is een gemeenschappelijke top zes opgesteld, die aangevuld is met knelpunten per beroepsgroep. De bedoeling is dat de werkgroep 1 april klaar is en de adviezen om de regeldruk te verminderen heeft opgesteld. 

 

 

Klik hier om de top tien te downloaden.

Vorige artikel BTW-vrijstelling voor samenwerking in eerstelijnszorg
Volgende artikel Toolkit Mantelzorg voor paramedici